Barion Pixel

Hogyan válhatsz Új emberré?

Szerző: | máj 23, 2019 | blog, mentorálás, motiváció, ÖNismeret

Hogyan válhatsz Új emberré?

Boldogságunk titka: 1.rész

Miért nem tudunk Boldogok lenni csak úgy elhatározásból?

Lehet hogy tudatosan BOLDOGOK akarunk lenni, azonban a test hosszú éveken keresztül másra lett beprogramozva. Állítja Dr. Joe Dispenza legújabb könyvében. A kutatás szerint a tudatos pozitív gondolkodás Önmagában kevés ahhoz, hogy tudatalattink átprogramozódjon, és ezáltal a testünk is ekképpen éljen, reagáljon az életre.

Hosszasan fejti ki kvantumelméleten keresztül, miszerint a boldogság megtalálásának módja az elménk teljes „áthuzalozása”. Amit egészen addig kell csinálnunk, míg a testünk is „megszokja” az új életérzést és már automatán az új ember mintáján reagál.

Nézzünk egy konkrét példát, amikor a TEST a „főnök”

Előfordult már veled, hogy tudatosan fel akartál idézni egy számsort?

Vegyük példának a kapubejárók számkódját. Az úton míg oda nem érsz a kapubejáróhoz gondolkodsz a számsoron, de valahogy nem tudod felidézni mégsem. Hiába mentél már be a kapun annyiszor, tudatosan mégsem tudod visszaidézni a kapukódot, azonban mikor elé állsz a tested (kezed) automatikusan tudja a számsort. (A régi tárcsázós telefonok, vagy a számzáras bicikli zárak példáját is hozhattam volna.) Szóval, odaérsz a kapuhoz és a kezed mintha automatikusan tudná a számsort, be tudod ütni a helyes kombinációt.

Mi ennek az oka?

Ez azért történik, mert már annyiszor „gyakoroltuk” a számsort, hogy a testünk jobban emlékszik rá, mint a tudatos elménk. 35 éves korunkra énünk 95%-a egy „Öntudatlan memóriarendszer része lesz, amelyben a test automatikusan futtatja az előre beprogramozott viselkedéseket és érzelmi reakciókat”, vagyis a TEST lesz a főnök.

A pozitív gondolkodás hatása

Mindannyiunk legalább egyszer elhatározta már az életében, azt a tudatost kijelentést, hogy „BOLDOG AKAROK LENNI”. Azonban, addig amíg a test ettől eltérő utasításokat kap, továbbra is a bűntudat, a szomorúság, a félelem, a szorongás programja fog futni rajta. Dr. Joe Dispenza szerint Önmagában a tudatos pozitív gondolkodás nem elegendő negatív érzelmeink leküzdéséhez.  Lehet hogy a tudatos elme ezt szeretné, azonban a test hosszú éveken át máshoz szokott, másra lett beprogramozva.

A negatív érzések hatása

Ha már évek óta tele vagyunk negatív érzésekkel, akkor ezek az érzések automatikus létállapotot teremtettek nekünk vagyis tudat alatt boldogtalanok vagyunk…

A testünk a boldogtalanság érzéséhez lett hozzászoktatva, vagyis jobban tudja már hogyan legyen boldogtalan, mint ahogy tudatunk azt, hogy hogyan legyen boldog.

Hogyan tudná tudatos elménk átvenni az irányítást a tudatalattink negatív „hozzáállása” felett?

Sokak szerint a pozitív gondolkodás a megoldás, a legújabb kutatás szerint azonban ez kevés a változáshoz. Rengeteg pozitív gondolkodó egész életében negatívan érezte magát és ismerünk sok olyan pozitívan gondolkodót akit mindig „baj” ér, mégis pozitívan érzi magát.

A különbség abban áll, hogy valaki egy bizonyos módon gondolkodik és egy bizonyos módon érzi magát. Ha a test és az elme szemben áll egymással, nem tud bekövetkezni a változás. A bevésődött érzéseink folyamatosan arra korlátoznak minket, hogy újrateremtsük a múltat.

Mi a megoldás?  -> folytatás a következő cikkben…

Írta és szerkesztette: Takács Viktória 
Forrás: Dr. Joe Dispenza: Engedd el Önmagad...
Iratkozz fel a hírlevelemre!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Fejleszd magad írásaimból, értesülj elsőként eseményeimről.

 

Adatvédelem

Köszönöm, hogy feliratkoztál a hírlevelemre!