Barion Pixel

ÖNfejlesztés mentorral

Mit jelent az önfejlesztés mentorral?

Azt jelenti, hogy nem vagy egyedül. Együttműködésünk egy partneri folyamat, amelynek célja, hogy az általad (vagy akár a segítségemmel) meghatározott életcéljaid elérésében támogassalak, többek között azáltal, hogy a lehető legtöbbet hozd ki önmagadból, így életed egyre hitelesebben, önazonosabban alakíthasd.

Ebben a módszerben egyéni 75 perces ülések alkalmával találkozunk hetente vagy kéthetente.

Találkozásainkon segítelek téged

 • abban, hogy meglásd a fától az erdőt, vagyis a problémádtól a lehetőségeidet
 • abban, hogy felismerd a boldogságod gátjait
 • abban, hogy megtaláld a gondolkodásodban, hit rendszeredben lévő akadályaidat
 • abban, hogy nézőpontot tudj váltani saját életedre vonatkozóan
 • abban, hogy integráld személyiséged azon részeit, amiket árnyéknak hívunk (amikre eddig nem láttál rá)
 • abban, hogy rátalálj a belső erőforrásaidra, amik segítségével sikeresen tudsz élni
 • abban, hogy elfogadd és megszeresd önmagad
 • abban, hogy felébredj, vagyis relaxálunk
 • abban, hogy felnőj, vagyis a gyermekkori gátakat feloldjuk
 • abban, hogy meglásd és szeresd a belső gyermekedet
 • abban, hogy ne kontrolláld állandóan magadat és a környezetedet
 • abban, hogy ne a munkába menekülj minden elől
 • abban, hogy lejjebb adj a maximalizmusodból
 • abban, hogy a transzgenerációs hatásaid (érzések, melyeket a családi felmenőidtől örököltél) ne nyomasztó bélyegként kísérjék a mindennapjaidat
 • abban, hogy a saját családod rendszerében a téged megillető helyeden legyél, ez által a saját vágyott életed tudd élni
 • két szóval, röviden, abban, hogy „magadra találj”.

Összefoglalóan, abban segítelek, hogy egyre inkább a saját értékrendeddel és világképeddel azonos életet és környezetet alakíthass ki magad körül.

A hétköznapok nyelvén, olyan munkád legyen, amit örömmel végzel. Úgy élj, hogy bátran vállald önmagad, bármikor kiállj magadért és ehhez ne vessz össze mindenkivel. Olyan párkapcsolatot találj, amiben nem függőségi viszony van, hanem mellé rendelődés és egymás támogatása. A párkapcsolatodban, házasságodban lévő bármilyen megakadásra, sikertelenségre megtaláld a megoldást. Úgy neveld a gyermekeidet, hogy egészséges önbizalmuk lehessen, és ők már ne vigyék tovább a korábbi nemzedékek bántalmazott és félelemteli mintáját. Olyan legyen a pénzhez való viszonyod, amikor már nem csak „kuporgatsz” és spórolsz, hanem teremted a pénzt, áramlik az életedben.

 

Milyen módszereket alkalmazok?

Az önismereti feladatok, tesztek, a beszélgetések, a tudatos részünkben raknak rendet. A rendszerállítások, a családállítás módszere, mint önismereti műfajok, valamint a relaxáció, és az imagináció is olyan változásokat hozhatnak létre a lelkünkben, aminek hatása a tudatos döntéseinkre nézve is igen nagy. Beszélgetések, önismereti helyzetgyakorlatok, célkitűzések is a módszerek között vannak. A tudatos, tárgyiasult ránézéssel a belső világ és a korai hatások megjelenhetnek, feloldhatóvá válnak és így az elnyomott, az észlelésből és a tudatból kirekesztett érzések kifejezhetővé, átélhetővé, elfogadhatóvá, “átírhatóvá” válnak.

Mindezt mindig az adott ügyfél helyzetéhez igazítva, a módszereket összekapcsolva (integráltan) alkalmazom.

 

Mit jelent az integrál szemlélet?

Az integrál szemlélet egy olyan elméleti modell, mely rendszerbe foglalja az emberi fejlődés minden rendszerét. Az integrál szemlélet atyja Ken Wilber. Ez a tudományos elmélet a nyugati materiális felfogás, és a keleti filozófia összefüggéseire, integrálására, egységes rendszerbe helyezésére mutat rá.
Az integrál megközelítés segít, hogy magunkat és a körülöttünk lévő világot teljesebben, hatékonyabban át lássuk és megértsük.

A modell nem csak a kelet és a nyugat tudásának ötvözése, hanem
észak és dél ismereteinek integrálása is. A földkerekség valamennyi tudását összefogja. A föld valamennyi spirituális hagyományát, a kereszténységtől kezdve a keleti buddhizmuson, a szúfizmuson át. Magában foglalja a sámánikus kultúrákat, a független tanítókat, a nyugati pszichológiát vagy az alternatív lelki segítők elméleteit és modelljeit.

 

Mikor válaszd ezt az önfejlesztési módszert?

 • Akkor, amikor túl vagy azon az életszakaszon, amikor még másokat hibáztatsz saját sorsod alakulásáért.
 • Akkor, amikor már érzed, hogy egyedül nem megy és belátod, hogy támogatást kérni teljesen rendben van.
 • Akkor, amikor kész vagy rá, hogy  tudatosan “dolgozz” magadon, ugyanis az önfejlesztési változások nagy részébe ajánlott bele tenned magad, ha szeretnél fejlődni.
 • Akkor, amikor kész vagy rá, hogy felállítsd, akár a saját mentorod segítségével, a saját életvezetési céljaidat.
 • Akkor, amikor a felállítod céljaid felé tartó munkában hajlandó vagy a támogatód szakmai vezetését elfogadni és asszertív módon megbeszélni vele, ha bármiben úgy érzed nem komfortos számodra a folyamat. (Ez bizony nem véletlen!)
 • Akkor, amikor nem a mentorodtól várod, hogy megoldja a problémáidat, ugyanis az egyéni konzultációk alkalmai mellett a saját magadon végzett munka és a tudatos önfigyelés hozza az igazi nagy változásokat.

 

 Jó tudnod

 • Jó tudnod, hogy ha valamivel nagyon nem értesz egyet, lehet, hogy pont azzal van a legnagyobb dolgod. (Ezekre mindig nagyon figyelj!)
 • Jó tudnod, hogy amikor elindul benned az igazi nagy változás, elindulhat egy tiltakozás is egyben, akár annyira, hogy nem akarod folytatni az önfejlesztést. Na, ekkor érdemes kitartanod igazán. Ha ezt a szakaszt átléped, esélyes, hogy sikerre viszed, amit elterveztél.
 • Jó tudnod azt is, hogy ahhoz, hogy megfejlődjünk magunkon valamit egy olyan ember segítsége szükséges aki “magasabb” szinten van nálunk. Tehát olyan segítőt keress, aki azt ahol Te tartasz már “megfejlődte” és nem saját problémáit fogja belevetíteni a folyamataidba. Ezt honnan érzed? Például onnan, hogy minden alkalom után úgy érzed “kaptál” valamit (gondolatot, érzést), ami nem hagy „nyugodni”, amivel tovább tudsz fejlődni magadban.
 • Jó tudnod, hogy a bizalom a támogatód felé nem mindig alakul ki rögtön, van, hogy pár alkalom mire kialakul a mentorod felé. (Ez teljesen természetes.) Mégis olyan segítőt válasz magad mellé, akivel ott a szimpátia, különben nehezen tudsz előre haladni.
 • Jó tudnod, hogy érdemes megbeszélni milyen érzésekkel jössz egy-egy ülésre, mert ennek megértése sokkal fontosabb annál, mint hogy milyen események történtek veled.
 • Jó tudnod, hogy a tartós változáshoz idő kell, ez az önfejlesztési folyamatra kiváltképp igaz. Hosszú éveken át ugyanazt a gondolkodást és viselkedést ismételted, ezt megváltoztatni nem elég 1 hónap. Ne légy türelmetlen magaddal!

 

Jó ha azt is tudod, hogy milyen fázisai vannak az egyéni személyiségfejlődésed belső folyamatának, ha mentorral dolgozol.

Ezek a fázisok nem mindig egymás után következnek, néha összefolynak, váltogatják és átfedik egymást.

 Fázisok:

 1. Pozitív segítő kép: a benned élő ideális szülő képed kivetítése a mentorodra
 2. Negatív segítő kép: a benned élő rossz szülő képed kivetítése a mentorodra
 3. A segítő képeid megtörnek, elkezdessz függetlenedni, vágyni a leválásra, úgy érzed egyedül is megállod a helyed
 4. A segítőre kivetített érzések teljesen eltűnnek: Te és a segítőd, mint 2 felnőtt ember viselkedtek egymással

Ez a benned élő belső gyermek fejlődése, ami hasonlít a saját gyermekkori fejlődésedre.

A CÉL a negyedik fázis elérése, akkor ment végig a folyamatod.

 

NE feledd!: A megoldás benned van, csak néha nem látod, annyira közel van hozzád. Nem véletlen a mondás “az orrod hegyéig sem látsz”. Pont így van ez, mikor benne vagy a problémádban. Ha TE változtatsz, a körülmények is megváltoznak körülötted, mert minden ami belül van az jelenik meg kívül is.

Az egyéni önfejlesztő konzultációk ára

A személyes és az online egyéni konzultáció ára:  15.000.-Ft/60 perc;  19.000.-Ft/75 perc.

  

Fontos tudnod, hogy az önfejlesztés, mint önismereti műfaj nem helyettesíti a pszichoterápiát, vagy egyéb pszichiátriai és orvosi kezeléseket, és nem gyógyít.

 

Olvasd el a Jelentkezési Feltételeket, mert a leghatékonyabb önfejlesztésed érdekében fontos, hogy tisztában légy a nyújtott szolgáltatások főbb kereteivel, amiket a jelentkezési űrlap kitöltésével tudomásul veszel és elfogadsz.