Barion Pixel

Általános Szerződési Feltételek – Webáruház

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

a https://takacsviktoria.hu/ weboldalon keresztül nyújtott szolgáltatások igénybevételéhez

 1. Általános szabályok, a szolgáltató adatai, alapvető rendelkezések

 

 • Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban „ÁSZF”) tartalmazzák a Takács Viktóriaegyéni vállalkozó (adószám: 67062979-1-23), a továbbiakban, mint Szolgáltató által a https://takacsviktoria.hu/ weboldalon üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket. Eltérő írásos megállapodás hiányában a jelen ÁSZF vonatkozik a weboldalon a Szolgáltató által tett ajánlatokra, az általuk teljesített szolgáltatásokra, csoportokra, letölthető anyagokra.
 • A szerződés a felek között akkor jön létre, amikor egy Látogató a Szolgáltató bármely szolgáltatására/termékére feliratkozik, jelentkezik, vagy megrendeli azt. Ezen szerződés attól a pillanattól kezdve érvényes a felekre, hogy a Látogató a weboldalon adatait kitölti és elküldi jelentkezését/feliratkozását/megrendelését, – ezzel a látogató Megrendelővé válik (továbbiakban „Jelentkező”, „Megrendelő”, „Résztvevő” vagy „Ügyfél”) – amelyre a távollévők között megkötött szerződés (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet) szabályai vonatkoznak. A megrendelő a jelentkezés elküldésével tudomásul veszi és elfogadja az itt leírt Általános Szerződési Feltételeket.

Alaposan olvassa el a feltételeket! Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben ezen ÁSZF minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. A szerződéskötés nyelve magyar, a megkötött szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre.

 • A Szolgáltató adatai: 

A szolgáltató weboldalának megnevezése: www.takacsviktoria.hu

A szolgáltató neve: Takács Viktória e.v.

A szolgáltató székhelye, levelezési címe: 6000 Kecskemét, Bakócz Tamás u.10. fsz.2.

A Szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: ugyfelszolgalat@takacsviktoria.hu 

A szolgáltató nyilvántartási száma: 43053680

A szolgáltató adószáma: 67062979-1-23

Bankszámlaszáma: Erste Bank Zrt.-nél vezetett HUF 11600006-00000000-86593885 

A szerződés nyelve: magyar

 

 • Alapvető rendelkezések:

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény ide vonatkozó rendelkezései. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

1.5. Ezen Általános Szerződési Feltételeket hatálya 2024. február 08-tól visszavonásig, vagy újabb módosításig érvényes.

1.6. A weboldal tartalmát és az azon keresztül megvásárolható szolgáltatásokat, termékeket és a szolgáltatás során megvásárolható vagy kapott írásos és szóban elhangzó információkat és anyagokat, egyéb digitális tartalmakat szerzői jogok védik. Kijelentjük, hogy Takács Viktória egyéni vállalkozó birtokolja a fent említett információkat és anyagokat. A https://takacsviktoria.hu/  oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos továbbá a Szolgáltatótól származó információk, cikkek, megjelenések, bármely anyagok árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyagokkal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.

1.7. Rendelkezésre állás: Az oldalainkon megvásárolt szolgáltatások, hozzájuk kapcsolódó termékek és információk a vételár megfizetése ellenében a Vásárló rendelkezésére állnak, amelyeket a Vásárló kizárólag saját céljára használhatja fel. Azok bármilyen formában történő rögzítése, sokszorosítása és terjesztése írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos.

Adatkezelési szabályok:
1.8 Az adatvédelmi tájékoztatóm elérhető és letölthető a weboldalamon. https://takacsviktoria.hu/adatvedelmi-tajekoztato-es-szabalyzat/

 1. Termékek/Szolgáltatások, azok igénybevétele, megrendelések, árak, díjfizetés

 

 • Termékek/szolgáltatások köre, kiválasztása, megrendelése:

A weboldalon elérhető termékek és szolgáltatások köre különböző ÖNfejlesztő és szabadidős tevékenységekhez javasolt, online megtekinthető és letölthető termékeket és szolgáltatásokat tartalmaz. Szolgáltatásaink online/élő, személyes és csoportos gyakorlatokat, előadásokat, egyéb eseményeket tartalmaz, melyek közül a takacsviktoria.hu oldalon többnyire online közvetítésben, letölthető formátumban, vagy online megtekinthető formátumban megrendelhető és megtekinthető termékek vannak. Termékeink között videó tartalmak, hanganyagok, e-könyvek, e-füzetek, és egyéb online tartalmak találhatóak. A szolgáltatások és termékek körének bővítésére fent tartjuk a jogot. Minden szolgáltatásra és termékre csak azok aloldalának megnyitásánál feltüntetett részletek és információk vonatkoznak, ezen információk – a jelen ÁSZF-ben szabályozott pontok kivételével – termékenként és szolgáltatásonként eltérhetnek egymástól.

A megrendelhető szolgáltatások és termékek tekintetében, a weboldalon az adott termék, vagy szolgáltatás nevére kattintva előhívhatók azok részletei és a jelentkezési/megrendelési felülete. Itt a Látogató megtalálja a termék/szolgáltatás ismertetőjét, az árakat, esetenként akciós árakat és aktualitásait, valamint a megrendelés lehetőségét, amennyiben az adott termék/szolgáltatás rendelhető.

 

 • A megrendelés lépései: 

A termék kiválasztása, kosárba rakása után a pénztárhoz lép. Ha van kuponkódja itt tudja megadni, majd a kupon beváltása gombra kattintva érvényesíteni, ami a végösszegből kedvezményként vonódik le. A befejezett kosárműveletek után a „tovább a pénztárhoz” gombra kattintva lép be a „Pénztár” felületre. Itt regisztrált vásárlóként a felhasználónév és a jelszó megadásával be tud jelentkezni. Ha nem írta be a kuponkódot korábbi oldalon, itt még pótolható a „Kattintsd ide a kód megadásához” gombra kattintva. Új vásárlóként a „Számlázási adatok” megadásával kell folytatni a rendelés leadását. A számlázási adatok személyes adatainak megadása a csillaggal jelölt mezők esetén kötelező, azok helyessége a vevő felelőssége, a telefonszám megadása is kötelező, mely főként a vásárló érdekeit szolgálja. Megadja a számlázási adatokat (csak magánszemély adatokat tudunk elfogadni): a vezetéknevet, a keresztnevet, az irányítószámot, a várost, az utcát, házszámot, a megyét, a telefonszámot, az e-mail címet. A *-al jelölt, kötelezően kitöltendő mezők kitöltésének elmulasztása esetén, erre vonatkozó felhívás jelenik meg az űrlapon. Ezután választhat, hogy létrehoz e fiókot a jelölőnégyzet kipipálásával (ez esetben felhasználónév, jelszó megadása szükséges). Ide belépve minden anyagot bármikor letölthet újra. Majd kiválaszthatja a fizetés módját, azonban ez még nem a végleges és teljes kézhez vételi opció. Közvetlen banki átutalásos, vagy bankkártyás fizetés lehetséges. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. Mindkét esetben csak a sikeres fizetési tranzakció után kapja meg a felhasználó a virtuális terméket. 

Ezt követően az ÁSZF elfogadása és a “Fizetés” gombra kattintás után létrejön a szerződés. A megrendelés elküldésével a Jelentkező elfogadja jelen ÁSZF-et – amit egy adatmező bejelölésével kötelezően megerősít – és egy visszaigazoló e-mail üzenetet kap az általa megadott e-mail címre a megrendelésről. A megrendelés visszaigazolásáról e-mail üzenet érkezik a megrendelőnek. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék(ek) nevét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

 

 • A Szolgáltató fenntartja a jogot a kihirdetetett események időpontjának áthelyezésére saját döntése alapján. Ebben az esetben a már befizetett teljes díj visszakérhető vagy másik csoport időpontban használható fel.

 

 • A Szolgáltató elektronikus számlája: 

A Szolgáltató termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos számlaadási kötelezettségét elektronikus számlával teljesíti, ezt a befizetés beérkezése után a megadott e-mail címre küldi! A számla elektronikus aláírással és időbélyeggel van ellátva, így megfelel az áfa törtvényben és egyéb rendeletben foglalt törvényi előírásoknak. Az elektronikus számlát befogadó természetes- vagy jogi személynek nincs szüksége semmiféle beruházásra a számla elfogadásához és hitelességének ellenőrzéséhez. Az elektronikus számlákat .pdf formátumban bocsájtjuk ki, így azok egyszerűen megjeleníthetők egy erre alkalmas programmal pl. a népszerű és ingyenesen elérhető Adobe Reader szoftver használatával. Az imént említett program a számla hitelességének ellenőrzésére is alkalmas. Az elektronikus számla használata napjainkban egy elfogadott és biztonságos számlázási mód, megfelelő megőrzéséről és tárolásáról a Szolgáltató köteles gondoskodni a kibocsátástól számított 5 évig.

Az Ügyfél nem kötelezhető az elektromos számla elfogadására. Azonban papír alapú számla igényét Ügyfeleinek a Szolgáltató csak akkor köteles teljesíteni, ha azt az Ügyfél, írásos formában előre jelzi ezt felé.

 1. Szolgáltatási jogviszony

3.1. A Szolgáltató és Ügyfél között a jogviszony a megrendelés a Szolgáltató általi írásos visszaigazolásával jön létre (e-mail üzenet), amely tartalmazza a megrendeléssel kapcsolatos információkat és fizetési adatokat.

3.2. A Felek között a Szolgáltatás nyújtására vonatkozó jogviszony megszűnhet:

– bármelyik fél jogutód nélküli megszűnése esetén, illetve magánszemély Ügyfél esetében annak halálával;

– automatikus megszűnési ok esetén (pl. nem fizetéssel)

– felek közös megegyezésével;

– felmondással;

Online termék rendelés a szolgáltatást megelőzően bármikor felmondható.

Azt fontos tudni, hogy a legtöbb online termék/szolgáltatás esetén a szolgáltatás a termék kifizetését követően pár percen belül elérhetővé válik. A tartalom birtokában már pénzvisszafizetési igény leadására nincs lehetőség.

A Szolgáltató jogosult versenyérdek-ellentét okán bizonyos természetes-, vagy jogi személyek jelentkezését indoklás nélkül visszautasítani.

A Szolgáltató jogai és kötelezettségei

3.3. A Szolgáltató kötelezettséget vállal arra, hogy az általa meghirdetett terméket, vagy szolgáltatást az általa nyújtható legmagasabb színvonalon/minőségben biztosítja a megrendelőknek.

3.4. A Szolgáltató jogosult a meghirdetett szolgáltatások témájának, időpontjának, helyszínének, valamint az előadók személyének az egyoldalú módosítására – ide értve az egyes meghirdetett események törlésének lehetőségét is. A csoportok, online élő közvetítések esetleges törléséről illetőleg időpont-, vagy helyszín módosulásáról a Szolgáltató köteles az Ügyfelet legalább a módosítással érintett esemény időpontjától számított három munkanappal megelőzően értesíteni.

A Szolgáltató továbbá fenntartja a jogot, hogy vendégelőadó meghívásakor, ha az előadó bármely oknál fogva nem jelenik meg, úgy a Szolgáltató megoldást keres a meghirdetett előadások megtartására. Amennyiben az előadások megtartásra kerülnek az előadó személyének megváltoztatásával vagy más egyedi megoldás révén, akkor pénzvisszafizetésre a szolgáltató nem kötelezhető.

3.5. A Szolgáltató jogosult ezen Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítására, mindazon esetekben, amikor a gazdasági, vagy szolgáltatási feltételeiben változás áll be, vagy a szerződés szövegében található szövegi környezet (helyesírás, elgépelés, ellentmondás stb.) ezt megköveteli. A szerződés módosításáról mindazokat köteles értesíteni, akiket aktuálisan érint.

Az ÁSZF és annak mindenkori módosítása a közzétételkor megjelölt időpontban lép hatályba.

3.6. A Szolgáltató jogosult időszakosan olyan akciókat tartani, amely egy általa meghatározott mértékben kedvezményt biztosít a listaáraiból. Ezen akciók feltételeiről és az akció időtartalmáról köteles a honlapján tájékoztatást nyújtani. A weboldalon időtartam nélkül megjelenített esetleges akciók határozatlan ideig, vagy visszavonásig érvényesek.

Szolgáltató fenn tartja a jogot, hogy bizonyos kedvezményeket csak az általa meghatározott ügyfeleknek, vagy ügyfélcsoportoknak biztosítson, és ezen kedvezményekről nem köteles a honlapján felvilágosítást nyújtani.

A különböző kuponos vagy vásárlási jegyre jogosító kedvezmények egyszeri bruttó összegű kedvezményt, %-ban meghatározó kedvezményt, vagy levásárolhatóságot biztosítanak. Más akciókkal nem összevonhatóak, készpénzre nem válthatóak. Ha a kedvezményre jogosító jegyek értéke meghaladja a rajta vásárolni kívánt termék vagy szolgáltatás bruttó vételárát, úgy a különbözettől a Vásárló elesik, a Szolgáltatónak nem áll módjában visszaadni ebben az esetben.

3.7. A Szolgáltató fenntartja magának a jogokat, hogy a mindenkori szolgáltatási díjakat, árakat maga határozza meg, kérjük az aktuális árakról és díjakról mindig tájékozódjon a honlapokon. Minden szolgáltatásra a megrendelése napján érvényes díjszabás az irányadó.

Az Ügyfél jogai és kötelezettségei

3.8. Az Ügyfél (vagy az általa meghatározott résztvevő, vagy felhasználó) a befizetett szolgáltatáson/eseményen jogosult részt venni, és jogosult a leírt szolgáltatások igénybevételére. A Résztvevő jogosult a szolgáltatás által megszerzett információk és tapasztalatok, és tudásanyag saját célú felhasználására. Fizikai termék megrendelés esetén az Ügyfél jogosult a kifizetett termék valamilyen formában történő átvételére és annak saját célú használatára, valamint a termék által megszerzett információk és tapasztalatok, és tudásanyag saját célú felhasználására.

Az online, vagy élő események résztvevőjének joga van élnie a 100%-os elégedettségi garanciával, amennyiben elégedetlenségét közvetlenül a meghirdetett esemény időpontja után, de legkésőbb 24 órán belül írásos formában jelzi a Szolgáltató felé. Az Ügyfél, vagy az általa megnevezett Résztvevő a befizetett eseményen való tényleges részvételre nem kötelezhető! Azonban a garancia érvényesítésének feltétele, hogy az adott eseményen a Résztvevő végig jelen legyen! Amennyiben a résztvevőnek megjelölt személy nem megjelenésével lemond részvételi jogáról, úgy az Ügyfél nem élhet a 100% elégedettségi garancia pénz-visszafizetési jogával, és nem kérheti a csoport utólagos megtartását, újrakezdését, vagy következő időponton való részvételét sem.

3.9. Az Ügyfél köteles az általa a jelentkezéskor megadott adatok és információk helyességéről meggyőződni, az ebben történt változást a csoport megkezdéséig jelezni a Szolgáltató felé, mert a hibás adatokból eredő károkért a Szolgáltató felelősséget nem tud vállalni.

3.10. Az Résztvevő a csoporton köteles olyan magatartást tanúsítani, amellyel az esemény megtartását, valamint a többi résztvevőt nem zavarja! Különös tekintettel a zaklató, közízlést, és emberi méltóságot sértő megnyilvánulásokra! Ennek megsértése esetén a Szolgáltató jogosult a szerződés azonnali, rendkívüli felmondására, és a szolgáltatás megtagadására! Ilyen esetben a részvételi díj bármely formában történő visszatérítése sem lehetséges.

3.11. Ügyfél kötelessége valóságnak megfelelő adatokat megadni, különös tekintettel a számlázási címére vonatkozóan. Ügyfél ezen ÁSZF elfogadásával igazolja, hogy a valóságnak megfelelő országot jelölte meg a számlázási adatoknál. Ügyfél tudomásul veszi, hogy az általa megadott ország ÁFA szabályainak megfelelő számlát fog kapni, így az adófizetés helyének megjelölése kizárólag az ő felelőssége.

3.12. Joglemondás

A Résztvevő vagy Megrendelő lemond azon jogáról, hogy a termékek vagy a szolgáltatás használatából eredő vélt vagy valós kárért beperelheti a Szolgáltatót, vagy bármilyen más módon kártérítést kérne.

A Résztvevő lemond azon jogáról, és nem fogja beperelni a Szolgáltatót, ha a szolgáltatás során vagy a termékek használata során a Vevő megsérül, bármilyen testi baj, kár, stb. éri. A Résztvevő tudomásul veszi, hogy ez az ő felelőssége.

 1. A megrendelt szolgáltatás lemondása, az esemény szerzőjének jogai:

Események lemondása

4.1. Az esemény megkezdése előtt 10 nappal a csoportban való részvétel térítésmentesen lemondható, az esetleg befizetett díj 100%-a visszatérítendő a Szolgáltató által a Megrendelő felé 8 munkanapon belül, banki átutalással.

A csoport megkezdése előtt 10 napon belül a csoportban való részvétel a teljes helyfoglalási díj elvesztése fejében mondható le, vagy díjmentesen áttehető másik időpontra, beszámítható másik csoportrészvételbe írásos megegyezés alapján.

4.2. Eseményt, illetve időpontot lemondani kizárólag írásban az ugyfelszolgalat@takacsviktoria.hu e-mail címre küldött levélben lehetséges. Ezt a lemondó levelet 24 órán belül a Szolgáltató köteles visszaigazolni, szintén írásban. A két levél együttesen igazolja, hogy a csoport eseményen való részvétel lemondásra került. Amennyiben a lemondó levélére 24 órán belül a Lemondó nem kap választ, úgy azt haladéktalanul köteles jelezni a Szolgáltató felé a +3630/9001232–es telefonszámon.

 1. Szerzői jogok

5.1. Az Ügyfél kötelezettséget vállal arra, hogy az eseményeken kapott információkat az együttműködés tárgyával össze nem függő módon nem használja fel. Az információk a Takács Viktória e.v., Takács Viktória és más – az ÁSZF-ben meg nem nevezett – személyek tulajdonjogát képzik és szerzői jogok védik, ezen szellemi termékek felhasználása minden esetben a szerzők kizárólagos és írásos hozzájárulásával engedélyezett.

5.2. Az események és a hozzájuk tartozó weboldal, Facebook, Instagram, Google Business oldal teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való után-közlése csak Takács Viktória engedélyével lehetséges.

5.3. A Résztvevő beleegyezik, hogy a csoporton elkészült munkáit a Szervező nyilvánosan bemutassa, azokat marketing tevékenysége során pl. Facebookon, Instagramon példaként felhasználja, és ezzel kapcsolatban a Szolgáltató felé semmilyen anyagi követelést nem támaszt.

5.4. A Résztvevő továbbá tudomásul veszi jelen szerződés elfogadásával, hogy a csoportokon a Szervező megbízásából készített hangfelvételeken, videó-anyagokon és képeken szerepelhet. Esetleges szereplését tartalmazó képeket, videó-felvételeket és hanganyagokat a Szervező szabadon felhasználhatja, nyilvánosan megjelenítheti és ezzel kapcsolatban a Résztvevő semmilyen anyagi követelést nem támaszthat, panasszal nem élhet. A Résztvevő megjelenítéséből fakadó nemtetszését privát megkereséssel jelezheti a Szolgáltató felé, ezen kéréseknek a Szolgáltató igyekszik eleget tenni, de erre nem kötelezhető.

 

 1. Záró rendelkezések

6.1. Amennyiben háború, lázadás, terrorcselekmény vagy annak fenyegetése, baleset, tűz, blokád, árvíz, földrengés, természeti katasztrófa, súlyos vihar, súlyos energiaellátási zavar, súlyos közlekedési zavar/akadályozás, járvány, hatósági rendelkezés, vagy más olyan előre nem látható és elháríthatatlan akadály következményeképpen, amely a Résztvevő, illetőleg a Szervező hatókörén kívül esik, valamelyikük nem képes valamilyen szerződéses kötelezettségének eleget tenni, úgy ezen személy nem tartozik felelősséggel semmilyen veszteségért vagy kárért, amely ezen események következtében előállt. A jelen vis maior rendelkezés megfelelően alkalmazandó mind adott Csoportra, mint egészre, mind adott Csoport valamely programjára vagy szolgáltatására.

6.2. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen ÁSZF-től a Résztvevő vagy Jelentkező javára eltérjen.

Kecskemét, 2024. 02. 08.

 

Az ÁSZF szövege olyan szellemi terméknek minősül, amellyel kapcsolatos valamennyi szerzői jog a takacsviktoria.hu weboldal ÁSZF 1.1. pontjában rögzített tulajdonosának és működtetőjének a tulajdonában áll. A szabályzat egészének vagy részeinek sokszorosítása, másolása, egyéb művekhez való felhasználása vagy idézése kizárólag a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges, annak hiányában az jogsértő cselekményt valósít meg.