Barion Pixel

Hogyan válhatsz Új emberré?

Hogyan válhatsz Új emberré?

Boldogságunk titka: 2.rész

Nézzük a témát a genetikai sors oldaláról

Az agykutatók szerint, ha állandósítjuk a múltunk létállapotát, ezzel nem kívánatos genetikai sorsot hozunk létre. Génállományunk bizonyos részei könnyebben bekapcsolhatók, míg más részei nehezebben (a tudomány jelen állása szerint). A nehezebben változtathatók régóta a genetikai múltunk részei.

Ha mindig ugyanabban a létállapotban vagyunk, a búskomorság, a düh, a szorongás uralja érzéseinket, vagy éppen értéktelenségben „szenvedünk”, akkor mindig ugyanazokat a „genetikai” gombokat” nyomkodják kémiai jelzéseink. Nemhogy nem tudunk új emberré válni, hanem ezek végül bizonyos betegségek aktiválódásához is vezethetnek.

Genetikai következmények

Amikor ugyanazokat a gondolatokat gondoljuk, ugyanazokat az érzelmeket éljük át, ugyanazokkal az emberekkel találkozunk, akkor a testünk által már kívülről ismert rutinszerű cselekedetekkel élünk, vagyis ugyanazokba a sémákba merevítjük az életünket. Mivel ezt láttuk a nagyszüleinktől, ezt láttuk a szüleinktől, mi is ugyanazokba a formákba „zárjuk” magunkat, mint az előttünk lévő generációk.

Tehát ha ugyanazokat az emlékeket, létállapotokat éljük át, nem nehéz kitalálni, hogy a testünk ugyanazokat a genetikai feltételeket fogja megteremteni, mint az előző generációknál.

 

 „A külső környezet kémiai jelzéseket ad a géneknek egy adott élményhez társuló érzelmeken keresztül. A külvilágból nem jut új információ a sejtekhez.”

 

A vidám hangulat egészségesebb génkifejeződést hoz létre

Végeztek egy kísérletet Japánban 2-es típusú cukorbetegekkel. Mindkét csoportot a kísérlet idején ugyanazzal az injekcióval kezeltek, hogy a megfelelő szinten tartsák a vércukorszintjüket.

Először mindkét csoportnak megmérték az éhomi vércukorszintjét. Majd az egyik csoporttal nézettek egy vidám, vicces, szórakoztató műsort, míg a kontroll csoportnak egy unalmas előadást kellett végig hallgatnia. A tesztalanyok ezután ugyanazt az ebédet kapták, ami után újra megmérték a vércukorszintjüket. Az egyes csoport tagjainak, akik a vidám műsort nézték fele akkora értékkel emelkedett meg a vércukorszintje, mint az unalmas előadást hallgatóké. Arra gyanakodtak, hogy ennek oka a rekeszizomösszehúzódás lehet, ami a nevetéssel jár, ezért tovább vizsgálódtak.

A génláncok vizsgálatának eredménye

A kutatók megvizsgálták mindkét csoport génláncait és azt találták, hogy a vidám műsort nézők 23 különböző génkifejeződést változtattak meg a boldog, nevetős óra alatt.

Ha belegondoltok, sok olyan esetről is tudunk, amikor valaki egy trauma hatására egy éjszaka alatt megőszül. Az intenzív érzelmi reakció megváltoztatja a kémiai folyamatokat a testében, aminek az lesz az eredménye, hogy bekapcsolódik az ősz hajért felelős gén.

 

Vajon lehetséges-e egy érzelmileg átélt jövőbeli esemény megváltoztatja a génláncunkat?

A kérdés az, hogy lehetséges e érzelmi átéléssel, egy előre elképzelt esemény sokszori ismétlésével megváltoztatni a testet és így új géneknek adni jelet.

Ha ez lehetséges, akkor el tudjuk kezdeni agyunkat formálni, alakítani egy új génkifejeződés irányába. Ezáltal a gének fizikailag változásnak indulnak még azelőtt, hogy a lehetőség amire vágyunk a valóságban bekövetkezett volna.

Dr.Joe Dispenza könyvében egyértelműen az a válasz, hogy ha valaki tudatosan gyakorol mentálisan egy jövőbeli valóságot (amitől boldog lenne), az agya fizikailag megváltozik. Úgy alakul át, mintha valójában átélte volna az adott eseményt, és ekkor jön az, hogy az esemény a VALÓSÁGBAN is „rátalál” az illetőre.

Hogyan lehetséges ez?  -> folytatás a következő cikkben…

Írta és szerkesztette: Takács Viktória 
Forrás: Dr. Joe Dispenza: Engedd el Önmagad...
Iratkozz fel a hírlevelemre!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Fejleszd magad írásaimból, értesülj elsőként eseményeimről.

 

Adatvédelem

Köszönöm, hogy feliratkoztál a hírlevelemre!