Barion Pixel

Személyiségteszt a vérmérsékletünk alapján

CSATLAKOZZ HOZZÁM A FACEBOOK-on!

Facebook Pagelike Widget

“A Személyiségünk rejtett tartalékai elárulja, mi módon vizsgálhatjuk meg énünket, hogyan csiszolhatjuk még tovább jó tulajdonságainkat, és miként nyesegethetjük le a rosszakat. Ha tudjuk, kik vagyunk és mit miért teszünk, akkor már kezdjük megérteni önmagunkat, jobbá tenni személyiségünket, és megtanulni, miként élhetünk együtt másokkal. Nem másokat kell majmolnunk, csillogó ruhát öltenünk, divatosabb nyakkendőt kötnünk, netán siránkoznunk, hogy épp ilyen “kő” jutott nekünk.”

A rendelkezésre álló alapanyagból fogjuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, nem is beszélve arról, ha értjük és ismerjük önmagunkat, másokkal is sokkal jobban boldogulunk az életben.

 

A tesztet a jobb oldalon található űrlap kitöltésével töltheted le.

Az értékes anyagért cserébe mindössze egy hírlevél feliratkozást kérek tőled.

Miután kitöltötted a tesztet, az alábbiakban összefoglaltam milyen erős és gyenge tulajdonságaid vannak. Általában 2 fő személyiségtípusa van mindenkinek, de lehet olyan is, hogy valakinek 1 a meghatározó és olyan is akinek 3-4 is.

Kolerikus

A kolerikus típusú embert könnyen megismered onnan, hogy úgy viselkedik mintha ő lenne a főnök. Elég gyorsan átveszi az irányítást minden helyzetben. Szereti ha igaza van. Lényegre törően kommunikál és nem szereti a túlzott részleteket. Vállalja a véleményét még akkor is ha ez konfliktussal járhat. Nehezen viseli ha nem neki van igaza.

Szangvinikus

A szangvinikus ember sokszor olyan, mint egy ujjongó kisgyerek. Minden érdekli és sokat beszél. Hajlamos arra, hogy csak magára figyeljen, ez azért is van mert sokszor nehezen összpontosít másra. Nagyon jó társas kommunikátor, azonnal a középpontba kerül összejöveteleken. Ugyanakkor sokat fecseg és néha meggondolatlanul.

 

Flegmatikus

A flegmatikus típus amíg nem ismered úgy tűnhet, mint akit semmi nem érdekel. Mikor elkezdessz vele beszélgetni jólesően veszed észre, hogy figyelmes veled. Ha kitűz egy célt abban nagyon kitartó tud lenni. Határtartása igen rossz, ami azt jelenti, hogy időnként mindent megenged, időnként ő maga sem tudja mit szeretne.

 

Melankolikus

A melankolikus típus sokszor rosszkedvűnek tűnik. Nagyon zárkózott, nehezen nyílik meg másoknak. Fekete-fehérben gondolkodik, és elég kritikus magával és másokkal is. Nagyon precíz típus, a tökéletességre törekszik, magas az elvárása magával. Jó problémamegoldó aki ügyel a részletekre. Nehézkesen változik, viszont ha sikerül neki, az tartós lesz.

Összefoglaló táblázat

KOLERIKUS

Erősségek: 

Gyengeségek:

célratörő és magabiztos kérkedő
elfogadja a kihívásokat önkényeskedő
versengő nyers
eredményközpontú szeret vitatkozni
nem fél szembehelyezkedni nem figyel mások szavaira

SZANGVINIKUS

Erősségek:

Gyengeségek:

társas lény az önelfogadtatás érdekében kerüli a lelkesítő szembehelyezkedést
meggyőző túloz
beszédes hurráoptimizmusra hajlamos
derűlátó túl sokat fecseg
szórakoztató nehezen összpontosít

FLEGMATIKUS

Erősségek:

Gyengeségek:

figyelmesen hallgat rendkívül érzékeny
következetes passzív
ragaszkodó támogató határozatlan
türelmes ellenáll a változásoknak
kitartó túlontúl elnéző

MELANKOLIKUS

Erősségek:

Gyengeségek:

kritikus gondolkodó perfekcionista
ügyel a részletekre túlontúl kritikus
körültekintő szélsőségekben gondolkodik
gondos, pontos nehézkesen változik
problémamegoldó zárkózott, tartózkodó

Ajánlott irodalom: Florence Littauer – Személyiségünk rejtett tartalékai

Szuper olvasmány, teljesen máshogy nézel utána az emberekre és magadra, mert megérted Őket és Önmagadat is.

Kellemes elmélyülést a témában.

Írta és szerkesztette: Takács Viktória