Integrál családállítás

Családállítás

Családi mintáinkat mindannyian hozzuk magunkkal. Családi felmenőink élete, sorsa, eseményei hatással vannak a mi életünkre is. Aki “küzd” ez ellen, sajnos nem jut messzire. Azonban, ha el szeretnéd fogadni az örökséged és a benne lévő megakadásaidat megoldani, az erőforrásaidat pedig használni akkor a Te önfejlesztő módszered a családállítás.

Fontos tudnod, hogy a családállítás mint önismereti műfaj nem helyettesíti a pszichoterápiát, vagy egyéb pszichiátriai és orvosi kezeléseket. A családállítás nem gyógyít.

Önmagában mély változásokat tud elindítani, azonban ezek feldolgozásához javasolt önismereti egyéni munka is. Akár segítő vagy, akár állítást kérő mindkét esetben lehet olyan erős folyamatod, hogy szükséges egyénileg egy önismereti mentorral, coach-al átbeszélned legalább pár alkalommal.

A családállítás módszere a pszichológusok, szakpszichológusok körében most már egyre jobban elfogadott, terápiát kiegészítő módszer. Tehát úgy is jöhetsz, ha terápiás folyamatban vagy és az állításon megélteket dolgozzátok fel együtt tovább. Ennek van az a verziója is, hogy eljön veled a szakember az állításodra vagy kérésedre akár én is szívesen konzultálok vele arról, ami az állításodban történt.

Amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állsz, vagy konkrét diagnózisod van szakembertől, akkor csak az ő beleegyezésével és vele együtt jöhetsz el hozzám családállításra. 

Ha másnál voltál családállításon és feldogozásra van szükséged, szívesen állok én is rendelkezésedre alkalmi egyéni konzultációra.

 

Általánosságban a családállításról

A családállítás Bert Hellinger nevéhez fűződik. Bert Hellinger, született: Anton Hellinger (Leimen1925december 16. – 2019szeptember 19.[2][3]) német pszichoterápiával foglalkozó katolikus misszionárius. Hellinger a szabadságot, a választott sorsot állítja szembe a kényszersors rabságával, ami tulajdonképpen az őseinkhez tartozóan a családi rendszerünkből fakad.

Az úgynevezett kényszersorsunkat mi magunk vállaljuk fel odatartozásunkból fakadó tudattalan szeretetünkkel. “Mintegy hűtlennek éreznénk magunkat, ha nem vállalnánk fel a nehéz sorsot. A népünkhöz, a klánunkhoz, a családunkhoz, a szüleinkhez való tartozás tudattalan szeretete kényszerít “önsorsrontó” cselekedetekre. Az a mágikus gyermeki képzet is segít ebben, hogy ezzel segítünk nekik. Ennek a bennünk lévő tudattalan szeretetnek a felismerése és tudatosítása transzformája át a kényszert választási lehetőséggé.”

Munkássága alapvető célja, hogy az egyén a sorsában felismerje a lehetőségeit, felszabadítsa saját magát és teljesebbé tegye az életét.

Hellinger munkásságának köszönhetően korunk egyik leghatékonyabb önfejlesztő módszere lett. A családállítással változtathatsz életed azon területein, amelyekben úgy érzed elakadtál, vagy állandó ismétlődésekbe futsz bele.

Az egy felismerés, amikor észreveszed a saját életedben a problémát, de nem találod rá a megoldást. Ez az az élethelyzet, mikor érdemes családállításra jönni. Nem kell feltétlenül a problémának a családodhoz kapcsolódni. Az elakadásod lehet önmagaddal kapcsolatos, lehet párkapcsolattal kapcsolatos, lehet az is, hogy a pénzzel, vagy a munkáddal-hivatásoddal akadnak gondjaid.

 

Integrál családállítás

Az Integrál családállítás módszere az, amit tanultam és használok. Ez több dologban különbözik a hagyományos családállítástól. Itt az oldásoknál nem csupán a mondatok kimondása és a megoldás létrehozása a cél, hanem az érzelmi, lelki feldolgozás is. Ez hozza az igazán nagy változásokat.

Ennek elérése több módszer együttes alkalmazásával történik. A pszichodráma, a rendszerállítás, a személyiségállítás, a szervezetállítás is a technikák között van. Minden esetben fontos az érzelmek megdolgozása, vagyis az öröm, a bánat, a düh, a szégyen, a félelem, az undor, vagy a vágy felszínre juttatása és átdolgozása.

Kevesebb beszéd és több testmozgás jellemzik az állításokat, amikben sokszor olyan mély folyamatok zajlanak amikkel karmikus és kollektív tartalmak is felszínre jönnek. A karmikus és kollektív tartalmak feloldása már nem hagyományos módszer, komoly energetikai munkával jár mind az állításvezetőnek, mind az állításban résztvevőknek. Ezek feldolgozása és az életünkre gyakorolt hatása is mélyebb és tovább tart. Összefoglalva, ha hosszú távú, igazi nagy változásokat szeretnél, érdemes az integrál családállítás módszerét választanod.

Egyéni családállítás

A családállítás általában csoportban történik, azonban az egyéni önmagunkkal való „munka” egy speciális formája az egyéni családállítás.

Csoportos családállítás

Csoportos családállításkor egymásnak ismeretlen emberek közössége „jön össze” egy adott napra, hogy együtt “dolgozzanak” a szobában, teremben (térben) valakinek a problémáján, életének megakadásán.

error: Content is protected !!