Családállítás

Családállítás

 

Családi mintáinkat mindannyian hozzunk magunkkal. Családi felmenőink élete, sorsa, eseményei hatással vannak a mi életünkre is. Aki “küzd” ez ellen, sajnos nem jut messzire. Azonban, ha el szeretnéd fogadni az örökséged és a benne lévő megakadásaidat megoldani, az erőforrásaidat pedig használni akkor a Te önfejlesztő módszered a családállítás.

Fontos tudnod, hogy a családállítás mint önismereti műfaj nem helyettesíti a pszichoterápiát, vagy egyéb pszichiátriai és orvosi kezeléseket. A családállítás nem gyógyít.

Önmagában mély változásokat tud elindítani, azonban ezek feldolgozásához javasolt önismereti egyéni munka is. Akár segítő vagy, akár állítást kérő mindkét esetben lehet olyan erős folyamatod, hogy szükséges egyénileg egy önismereti mentorral, coach-al átbeszélned legalább pár alkalommal.

A családállítás módszere a pszichológusok, szakpszichológusok körében most már egyre jobban elfogadott, terápiát kiegészítő módszer. Tehát úgy is jöhetsz, ha terápiás folyamatban vagy és az állításon megélteket dolgozzátok fel együtt tovább. Ennek van az a verziója is, hogy eljön veled a szakember az állításodra vagy kérésedre akár én is szívesen konzultálok vele arról, ami az állításodban történt.

Amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állsz, vagy konkrét diagnózisod van szakembertől, akkor csak az ő beleegyezésével és vele együtt jöhetsz el hozzám családállításra. 

Ha másnál voltál családállításon és feldogozásra van szükséged, szívesen állok én is rendelkezésedre alkalmi egyéni konzultációra.

 

Általánosságban a családállításról

 

A családállítás Bert Hellinger nevéhez fűződik. Bert Hellinger, született: Anton Hellinger (Leimen1925december 16. – 2019szeptember 19.[2][3]) német pszichoterápiával foglalkozó katolikus misszionárius. Hellinger a szabadságot, a választott sorsot állítja szembe a kényszersors rabságával, ami tulajdonképpen az őseinkhez tartozóan a családi rendszerünkből fakad.

Az úgynevezett kényszersorsunkat mi magunk vállaljuk fel odatartozásunkból fakadó tudattalan szeretetünkkel. “Mintegy hűtlennek éreznénk magunkat, ha nem vállalnánk fel a nehéz sorsot. A népünkhöz, a klánunkhoz, a családunkhoz, a szüleinkhez való tartozás tudattalan szeretete kényszerít “önsorsrontó” cselekedetekre. Az a mágikus gyermeki képzet is segít ebben, hogy ezzel segítünk nekik. Ennek a bennünk lévő tudattalan szeretetnek a felismerése és tudatosítása transzformája át a kényszert választási lehetőséggé.”

Munkássága alapvető célja, hogy az egyén a sorsában felismerje a lehetőségeit, felszabadítsa saját magát és teljesebbé tegye az életét.

Hellinger munkásságának köszönhetően korunk egyik leghatékonyabb önfejlesztő módszere lett. A családállítással változtathatsz életed azon területein, amelyekben úgy érzed elakadtál, vagy állandó ismétlődésekbe futsz bele.

Az egy felismerés, amikor észreveszed a saját életedben a problémát, de nem találod rá a megoldást. Ez az az élethelyzet, mikor érdemes családállításra jönni. Nem kell feltétlenül a problémának a családodhoz kapcsolódni. Az elakadásod lehet önmagaddal kapcsolatos, lehet párkapcsolattal kapcsolatos, lehet az is, hogy a pénzzel, vagy a munkáddal-hivatásoddal akadnak gondjaid.

Csoportos családállítás

 

A családállítás eredeti formája csoportban zajlik, aminek törzsi rituáléját Hellinger Dél-Afrikában a zuluknál figyelte meg és ott jött rá milyen nagy jelentősége és gyógyító ereje van az ősök tiszteletének.

A csoportos családállítás lényege, hogy egy csoport akik arra a napra együtt “dolgoznak” a szobában, teremben (térben) kialakult morfogenetikus mezőben közösen, az állítást vezető személy irányításával végzik el a családállítást kérő személy életvezetési problémájának “felderítését” és oldják fel az abban kialakult blokkokat Hellinger alaptételei szerint.

A csoportos családállítás folyamata

 • az ügyfél akinek a családállítása zajlik, először az állításvezetőnek röviden  elmondja témáját
 • a téma elmondása után az állításvezető rövid interjúban térképezi fel az ügyfél hozott témáját és döntik el milyen családtagok fognak az állításban szerepelni
 • a csoportból a kliens családtagok helyett megszemélyesítőket választ, akiket a kliens beállít a térbe ahogyan Ő látja őket (előfordul az állítások alatt az is, hogy a csoportból egy-egy tag magától belép a mezőbe, mintegy behívja őt a mező egy szereplőnek)
 • az állításvezető kérésére elindul a személyek mozgása, mintegy a mezőben ráérezvén az általa “játszott” szereplő energiájára, viselkedésére, betegségeire, problémáira, sorsára, kötődéseire
 • a mozgásban előbb utóbb megjelenítődik a “leggyengébb láncszem”, akitől elindulva kezdődik el az oldás az állításvezető irányításával, amiben mozgás és beszéd is szerepet kap

Az oldás folyamata több lépcsőből áll, egyik legfontosabb technikája a szembenézés mert a tudattalan szeretetből fakadó terhes kötődések feloldása, és tudatos szeretetté alakítása, melyben gyakran az egyén a felvállalt sorsot nagy tisztelettel visszaadja annak, akihez az tartozik, hogy az állítás feldolgozása után elkezdhesse saját életét élni.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a családállításban való részvétel ténye és az ott felszínre kerülő események az ügyfél előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül semmilyen fórumon nem kerülnek nyilvánosságra, valamint a csoportban lévő személyeket is titoktartás kötelez, amit szóban meg szoktunk erősíteni.

 

Csoportos családállítási költségek:

A csoportos családállítási tanulmányaim folyamata okán, a következő díjak élnek jelenleg. Ezek az árak kedvezményesek és addig érvényesek, amíg a képzésem véget nem ér és meg nem kapom a tanúsítványomat.

 • állítást kérőknek  8.000 Ft – mely összeg tartalmaz egy napot állítóként.
 • képviseletre jelentkezőknek 3.000 Ft – mely összeg tartalmaz egy napot képviselőként  (ha csak képviselőnek jelentkezel az adott napra).

A díjak a helyszínen készpénzben fizetendők az állítások után. Átutalásos fizetésre is van lehetőség, ez esetben kérlek jelentkezésedkor ezt előre jelezd nekem.

Állításra jelentkezni a honlapon, a kapcsolat menün keresztül lehet. Kattints ide a jelentkezéshez

Ha az állítás előtt 24 órán belül mondod vissza vagy nem jelensz meg az állításon, akkor az állítás teljes díját ki kell fizetned, úgy hogy az összeget utólag átutalásos számlával kiszámlázom neked. Gondoljunk egymásra, azért is van szükség erre, mert így nem vesszük el a helyet azok elől, akik valóban el tudnak jönni.

Egyéni családállítás

A családállítás általában csoportban történik, azonban az egyéni önmagunkkal való „munka” egy speciális formájaként létezik az egyéni családállítás is.

Miben különbözik a csoportos családállítástól?

 • A családállító és az ügyfél között zajlik
 • Tárgyak jelenítik meg a család tagjait
 • A kliens nem ismeri a szereplőket, vagyis az állítás rejtett
 • Nincs “belemagyarázás”,  a felszínre jövő bizonyosság a tudatalattiból jön

Mikor érdemes egyéni családállításra jönni?

 • ha csoportban nem tudsz, nem szeretnél megnyílni
 • ha rá szeretnél nézni egy helyzetre az életedben
 • ha ismétlődő elakadásaid összefüggéseit szeretnéd meglátni
 • ha döntési helyzetben vagy, döntés előtt állsz
 • ha egyéni konzultáció részeként szeretnél családállításra jönni

Egyéni családállítási költségek:

Egyéni családállítás 12.000 Ft/alkalom, ami 90 perc hosszú nálam.

Egyéni állításra jelentkezni a honlapon, a kapcsolat menün keresztül lehet.  Kattints ide a jelentkezéshez

Abban az esetben, ha egyéniben személyiségfejlesztésre jársz hozzám, az egyéni konzultáció árai érvényesek rád, hiszen az önismereti folyamatunk része az egyéni családállítás is.

 

Fontos tudnod, hogy a családállítás, mint önismereti műfaj nem helyettesíti a pszichoterápiát, vagy egyéb pszichiátriai és orvosi kezeléseket, és nem gyógyít.

 

Olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket, mert a leghatékonyabb önfejlesztésed érdekében fontos, hogy tisztában légy a nyújtott szolgáltatások főbb kereteivel, amiket a szolgáltatásaim igénybevételével tudomásul veszel és elfogadsz.

without
https://takacsviktoria.hu/wp-content/themes/imperio/
https://takacsviktoria.hu/
#cee002
style1
default
Loading posts...
/home/takacsvi/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off