Személyiségteszt a 4 vérmérséklet alapján

Személyiségteszt a vérmérsékletünk alapján

“A Személyiségünk rejtett tartalékai elárulja, mi módon vizsgálhatjuk meg énünket, hogyan csiszolhatjuk még tovább jó tulajdonságainkat, és miként nyesegethetjük le a rosszakat. Ha tudjuk, kik vagyunk és mit miért teszünk, akkor már kezdjük megérteni önmagunkat, jobbá tenni személyiségünket, és megtanulni, miként élhetünk együtt másokkal. Nem másokat kell majmolnunk, csillogó ruhát öltenünk, divatosabb nyakkendőt kötnünk, netán siránkoznunk, hogy épp ilyen “kő” jutott nekünk.”

A rendelkezésre álló alapanyagból fogjuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, nem is beszélve arról, ha értjük és ismerjük önmagunkat, másokkal is sokkal jobban boldogulunk az életben.

Itt töltsd le a személyiségtesztet

Miután kitöltötted a tesztet, az alábbiakban összefoglaltam milyen erős és gyenge tulajdonságaid vannak. Általában 2 fő személyiségtípusa van mindenkinek, de lehet olyan is, hogy valakinek 1 a meghatározó és olyan is akinek 3-4 is.

Kolerikus

A kolerikus típusú embert könnyen megismered onnan, hogy úgy viselkedik mintha ő lenne a főnök. Elég gyorsan átveszi az irányítást minden helyzetben. Szereti ha igaza van. Lényegre törően kommunikál és nem szereti a túlzott részleteket. Vállalja a véleményét még akkor is ha ez konfliktussal járhat. Nehezen viseli ha nem neki van igaza.

Szangvinikus

A szangvinikus ember sokszor olyan, mint egy ujjongó kisgyerek. Minden érdekli és sokat beszél. Hajlamos arra, hogy csak magára figyeljen, ez azért is van mert sokszor nehezen összpontosít másra. Nagyon jó társas kommunikátor, azonnal a középpontba kerül összejöveteleken. Ugyanakkor sokat fecseg és néha meggondolatlanul.

 

Flegmatikus

A flegmatikus típus amíg nem ismered úgy tűnhet, mint akit semmi nem érdekel. Mikor elkezdessz vele beszélgetni jólesően veszed észre, hogy figyelmes veled. Ha kitűz egy célt abban nagyon kitartó tud lenni. Határtartása igen rossz, ami azt jelenti, hogy időnként mindent megenged, időnként ő maga sem tudja mit szeretne.

 

Melankolikus

A melankolikus típus sokszor rosszkedvűnek tűnik. Nagyon zárkózott, nehezen nyílik meg másoknak. Fekete-fehérben gondolkodik, és elég kritikus magával és másokkal is. Nagyon precíz típus, a tökéletességre törekszik, magas az elvárása magával. Jó problémamegoldó aki ügyel a részletekre. Nehézkesen változik, viszont ha sikerül neki, az tartós lesz.

Összefoglaló táblázat:

KOLERIKUS

Erősségek: 

Gyengeségek:

célratörő és magabiztoskérkedő
elfogadja a kihívásokatönkényeskedő
versengőnyers
eredményközpontúszeret vitatkozni
nem fél szembehelyezkedninem figyel mások szavaira

SZANGVINIKUS

Erősségek:

Gyengeségek:

társas lényaz önelfogadtatás érdekében kerüli a lelkesítő szembehelyezkedést
meggyőzőtúloz
beszédeshurráoptimizmusra hajlamos
derűlátótúl sokat fecseg
szórakoztatónehezen összpontosít

FLEGMATIKUS

Erősségek:

Gyengeségek:

figyelmesen hallgatrendkívül érzékeny
következetespasszív
ragaszkodótámogató határozatlan
türelmesellenáll a változásoknak
kitartótúlontúl elnéző

MELANKOLIKUS

Erősségek:

Gyengeségek:

kritikus gondolkodóperfekcionista
ügyel a részletekretúlontúl kritikus
körültekintőszélsőségekben gondolkodik
gondos, pontosnehézkesen változik
problémamegoldózárkózott, tartózkodó

Ajánlott irodalom: Florence Littauer – Személyiségünk rejtett tartalékai

Szuper olvasmány, teljesen máshogy nézel utána az emberekre és magadra, mert megérted Őket és Önmagadat is.

Kellemes elmélyülést a témában.

Írta és szerkesztette: Takács Viktória

 

Comments are closed.