Mikor válaszd ezt az önfejlesztési módszert?

 

 • Akkor, amikor túl vagy azon az életszakaszon, amikor még másokat hibáztatsz saját sorsod alakulásáért.
 • Akkor, amikor már érzed, hogy egyedül nem megy és belátod, hogy támogatást kérni teljesen rendben van.
 • Akkor, amikor kész vagy rá, hogy  tudatosan “dolgozz” magadon, ugyanis az önfejlesztési változások nagy részébe ajánlott bele tenned magad, ha szeretnél fejlődni.
 • Akkor, amikor kész vagy rá, hogy felállítsd, akár a saját mentorod segítségével, a saját életvezetési céljaidat.
 • Akkor, amikor a felállítod céljaid felé tartó munkában hajlandó vagy a támogatód szakmai vezetését elfogadni és asszertív módon megbeszélni vele, ha bármiben úgy érzed nem komfortos számodra a folyamat. (Ez bizony nem véletlen!)
 • Akkor, amikor nem a mentorodtól várod, hogy megoldja a problémáidat, ugyanis az egyéni konzultációk alkalmai mellett a saját magadon végzett munka és a tudatos önfigyelés hozza az igazi nagy változásokat.

 

Együttműködésünk egy partneri folyamat, amelynek célja, hogy az általad (vagy akár a segítségemmel) meghatározott életcéljaid elérésében támogassalak többek között azáltal, hogy a lehető legtöbbet hozd ki önmagadból, így életed egyre hitelesebben, önazonosabban alakíthasd, és egyre inkább saját értékrendeddel és világképeddel azonos életet és környezetet alakíthass ki.

 

Jó tudnod

 

 • Jó tudnod, hogy ha valamivel nagyon nem értesz egyet, lehet, hogy pont azzal van a legnagyobb dolgod. (Ezekre mindig nagyon figyelj!)
 • Jó tudnod, hogy amikor elindul benned az igazi nagy változás, elindulhat egy tiltakozás is egyben, akár annyira, hogy nem akarod folytatni az önfejlesztést. Na, ekkor érdemes kitartanod igazán. Ha ezt a szakaszt átléped, esélyes, hogy sikerre viszed, amit elterveztél.
 • Jó tudnod azt is, hogy ahhoz, hogy megfejlődjünk magunkon valamit egy olyan ember segítsége szükséges aki “magasabb” szinten van nálunk. Tehát olyan segítőt keress, aki azt ahol Te tartasz már “megfejlődte” és nem saját problémáit fogja belevetíteni a folyamataidba. Ezt honnan érzed? Például onnan, hogy minden alkalom után úgy érzed “kaptál” valamit (gondolatot, érzést), ami nem hagy „nyugodni”, amivel tovább tudsz fejlődni magadban.
 • Jó tudnod, hogy a bizalom a támogatód felé nem mindig alakul ki rögtön, van, hogy pár alkalom mire kialakul a mentorod felé. (Ez teljesen természetes.) Mégis olyan segítőt válasz magad mellé, akivel ott a szimpátia, különben nehezen tudsz előre haladni.
 • Jó tudnod, hogy érdemes megbeszélni milyen érzésekkel jössz egy-egy ülésre, mert ennek megértése sokkal fontosabb annál, mint hogy milyen események történtek veled.
 • Jó tudnod, hogy a tartós változáshoz idő kell, ez az önfejlesztési folyamatra kiváltképp igaz. Hosszú éveken át ugyanazt a gondolkodást és viselkedést ismételted, ezt megváltoztatni nem elég 1 hónap. Ne légy türelmetlen magaddal!

 

Olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket , mert a leghatékonyabb önfejlesztésed érdekében fontos, hogy tisztában légy a nyújtott szolgáltatások főbb kereteivel, amiket a szolgáltatások igénybevételével tudomásul veszel és elfogadsz.

 

Önfejlesztés_egyedül_vagy_mentorral

CSATLAKOZZ HOZZÁM A FACEBOOK-on! Olvasd a cikkeimet ott is.

without
https://takacsviktoria.hu/wp-content/themes/imperio/
https://takacsviktoria.hu/
#cee002
style1
default
Loading posts...
/home/takacsvi/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off