Mentorálás coaching módszerrel

Life Coaching

Mentorálás Coaching módszerrel

 

A coaching egy pszichológiai alapokon nyugvó, segítő szakma, mely nem a múlt hibáival foglalkozik, nem az okokat keresi, hanem a jövő megoldásait. Fő sikere a szemléletváltáson alapul. A Coach (én) a Coachee (te) mellett áll, támogatja, irányítja őt, hogy megtalálja hozott problémájára saját, legjobb megoldását.

A megoldás bennünk van csak néha nem látjuk annyira közel van hozzánk. Nem véletlen a mondás “az orrod hegyéig sem látsz”. Pont így van ez mikor benne vagyunk a problémánkban. Ezért van a Coach, hogy feltegyen olyan kérdéseket melyekre már tudjuk a választ csak éppen nem látjuk. Olyan addig kimondatlan válaszokat hozunk felszínre egy-egy ilyen ülésen, amitől öntudatunk is nőni fog, ami azért is fontos mert minden rajtunk múlik. Ha mi változtatunk a körülmények is megváltoznak körülöttünk.

 

Miben különbözik mégis a pszichológiától?

  • Nem elsősorban a múltra koncentrál
  • A megoldásokat keresi a jövőre fókuszálva
  • Néhány alkalom után is nagy változások érhetőek el
  • Pozitív jövőkép erősítése, nézőpontváltáson keresztül

 

Miért nem tanácsadás?

A tanácsadás lényege, hogy a tanácsadó megmondja, mit tegyen az ügyfél. Ezzel ellentétben a coaching folyamatban a coach nem mondja meg mit tegyen az ügyfél, akinek a felelősséget magáért kell vállalnia.

 

Milyen típusú módszereket használok egy konzultáció során?

  • Beszélgetések
  • Önfejlesztő tesztek, feladatok
  • Rendszer állításos gyakorlatok
  • Tréning alapú gyakorlatok személyre szabva

 

Fontos tudnod, hogy az önfejlesztés, mint önismereti műfaj nem helyettesíti a pszichoterápiát, vagy egyéb pszichiátriai és orvosi kezeléseket, és nem gyógyít.

Olvasd el, hogy mikor válaszd ezt az önfejlesztési módszert.

Olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket, mert a leghatékonyabb önfejlesztésed érdekében fontos, hogy tisztában légy a nyújtott szolgáltatások főbb kereteivel, amiket a szolgáltatásaim igénybevételével tudomásul veszel és elfogadsz.

without
https://takacsviktoria.hu/wp-content/themes/imperio/
https://takacsviktoria.hu/
#cee002
style1
default
Loading posts...
/home/takacsvi/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off